Συντηρητικά συστήματα 2ης τάξης και εφαρμογές στη φυσική : - Χαλιάσος, Κωνσταντίνος Γ. (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μαθηματικών, 2006)
Ποιοτική θεωρία των συστημάτων διαφορικών εξισώσεων 2ης τάξης. Η απεικόνιση Poincare του συστήματος Duffing.