Με τα πλοία των Φοινίκων (Συγκλονιστικές ανακαλύψεις και αρχαίοι πολιτισμοί ;, 2002)
Τον 5ο αιώνα π.Χ. τις θάλασσες της Μεσογείου διέσχιζαν ικανότατοι θαλασσοπόροι: οι Φοίνικες, οι αρχαίοι κάτοικοι του σημερινού Λιβάνου. Ο Ελάμ, καπετάνιος σε ένα από τα πλοία τους, θα μας οδηγήσει στα λιμάνια της Βύβλου, της Ρόδου, της Θάρρου και της Μοτύης, που ήταν πολύ σπουδαία στο παρελθόν, όπως επιβεβαιώνεται σήμερα από τις ανασκαφές. Και όχι μόνο αυτό. Με τη βοήθεια των εκπληκτικών ψηφιακών αναπαραστάσεων θα επισκεφτούμε ένα νουραγικό χωριό της Σαρδηνίας και, για πρώτη φορά, θα αποβιβαστούμε στη μεγαλύτερη ναυτική βάση της προρωμαϊκής εποχής: το λιμάνι της Καρχηδόνας