Συνδυαστικές κατασκευές παραγοντικών σχεδιασμών και μελέτη των στατιστικών τους ιδιοτήτων : - Γκάντζου, Χρυσούλα (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, 2006)
Ένα σημαντικό πρόβλημα στον σχεδιασμό πειραμάτων είναι η επιλογή των βέλτιστων σχεδιασμών. Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται έναν αλγόριθμο για την ταξινόμηση σχεδιασμών σε μη-ισομορφικές κλάσεις και την επιλογή έπειτα των καλύτερων με την εφαρμογή κριτηρίων. Ένα βασικό στοιχείο του αλγορίθμου είναι η χρήση της ελάχιστης βάσης στηλών για την μείωση των υπολογισμών όσον αφορά στον καθορισμό ισομορφισμού ανάμεσα στους σχεδιασμούς. Σκοπός της εργασίας ήταν να επαληθευτούν τα αποτελέσματα πρόσφατης ερευνητικής εργασίας με κατάλληλη υλοποίηση αλγορίθμων σε γλώσσα προγραμματισμού C++.