Runaway train - Mikhalkov-Konchalovskii, Andrei; Voight, Jon, 1938-; Roberts, Eric, 1956-; DeMornay, Rebecca, 1963- (MGM Home Entertainment ; Odeon [Εταιρεία διανομής], 2004)
Ένας σκληροτράχηλος κατάδικος, ο Όσκαρ "Μάνι" Μάνχαϊμ και ο νεαρότερος συγκρατούμενος του, Μπακ, οργανώνουν την απόδραση τους από τις απάνθρωπες φυλακές της Βορείου Αμερικής, για να γλιτώσουν από τον διοικητή των φυλακών, Ρένκεν ο οποίος έχει ορκιστεί να σκοτώσει τον Μάνι. Οι δύο δραπέτες στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τον αδίστακτο Ρένκεν, επιβιβάζονται σε ένα τρένο στο δρομολόγιο του προς την Αλάσκα. Εκείνο που δεν γνωρίζουν όμως είναι ότι το τρένο αυτό βρίσκεται εκτός ελέγχου και απολύτως τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει... Μέσα στη βαρυχειμωνιά, ο Μάνι και ο Μπακ χρησιμοποιούν ως μέσο διαφυγης ένα τρένο που μπορεί να τους οδηγήσει είτε στην ελευθερία, είτε στο θάνατο.