Σχεδιασμοί κρησαρίσματος με τη βοήθεια ορθογώνιων σχηματισμών : - Μπέγκας, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, 2006)
Η διατριβή πραγματεύεται την αναζήτηση των στατιστικά σημαντικών παραγόντων απο ένα πείραμα με τη βοήθεια των πινάκων Hadamard. Περιγράφονται αναλυτικά οι πίνακες Hadamard και η λειτουργία τους καθως επίσης και όλες οι γνωστές προβολές των πινάκων. Τέλος με προσομοιωμένα δεδομένα γίνεται προσπάθεια να δωθεί μια ευληπτη εφαρμογή του Κρησαρίσματος (screening).