Spellbound - Hitchcock, Alfred, 1899-1980; Peck, Gregory, 1916-2003; Bergman, Ingrid, 1915-1982 (Silver Media Group [Εταιρεία διανομής], 1945)
Ο αντικαταστάτης του, ο διάσημος ψυχίατρος Δόκτωρ Edwards (Gregory Peck) ελκύεται έντονα από την όμορφη αλλά ψυχρή γιατρό Constance Petersen (Ingrid Bergman). Σύντομα η Δόκτωρ Petersen ανακαλύπτει ότι είναι ένας παρανοϊκός απατεώνας που πάσχει από αμνησία. Προσπαθεί να τον θεραπεύσει και παράλληλα να ξεσκεπάσει το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνιση του αληθινού Δόκτωρ Edwards.