Die ehe der Maria Braun - Fassbinder, Rainer Warner, 1945-1982; Schygulla, Hanna, 1943-; Löwitsch, Klaus, 1936-2002; Desny, Ivan (Artfree [εταιρεία διανομής], 2004)
Η Μαρία και ο Χέρμαν παντρεύονται βιαστικά. Βόμβες πέφτουν παντού κι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος διανύει τον τέταρτο χρόνο. Περνούν μαζί τη νύχτα και την επόμενη ο Χέρμαν φεύγει για το μέτωπο. Όταν ο πόλεμος τελειώνει, η Μαρία πληροφορείται το θάνατό του, από ένα φίλο του. Ο Χέρμαν όμως επιστρέφει ξαφνικά και βρίσκει τη Μαρία στην αγκαλιά ενός αμερικανού στρατιώτη. Η συμπλοκή που θα ακολουθήσει, θα αλλάξει τις ζωές τους ριζικά...