Angst essen seele auf - Fassbinder, Rainer Warner, 1945-1982; Fassbinder, Rainer Warner, 1945-1982; Mira, Brigitte; Ben Salem, El Hedi; Valentin, Barbara; Hermann, Irm (Artfree [εταιρεία διανομής], 2004)
Η χήρα Έμι, μια μεσόκοπη, καθόλου γοητευτική καθαρίστρια τσακισμένη από τη ζωή, γνωρίζεται τυχαία με το Μαροκινό εργάτη Αλί. Σύντομα αναπτύσσεται ανάμεσα τους μια μεγάλη αγάπη που τους οδηγεί μέχρι το γάμο παρά τη διαφορά ηλικίας, την ξένη καταγωγή του άνδρα και την ισχυρεί αντίδραση των παιδιών της Έμι, των γειτόνων και των συναδέλφων της. Στην αρχή η κακοβουλία των άλλων τους φέρνει πιο κοντά. Όταν όμως ο περίγυρος αρχίζει να αποδέχεται το ιδιόμορφο ζευγάρι, η σχέση του κλονίζεται. Ο Αλί νιώθει να ασφυκτιά κάτω από την προστατευτική συμπεριφορά της Έμι και επιστρέφει στην αγκαλιά μιας παλιάς ερωμένης του. Η Έμι ωστόσο θα κάνει μία νέα προσπάθεια για να τον κρατήσει κοντά της.