Enemy mine - Petersen, Wolfgang; Quaid, Dennis; Gossett, Louis, Jr., 1936- (Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2002)
Δύο πολεμιστές από διαφορετικά στρατόπεδα καταρρίπτονται σ'έναν ακατοίκητο εχθρικό πλανήτη. Ο ένας είναι από τη γη και ο άλλος από τον πλανήτη Ντράκον με τον οποίο η γη βρίσκεται σε πόλεμο εδώ και χρόνια. Γεμάτοι μίσος, αρχικά θα προσπαθήσουν να εξοντώσουν ο ένας τον άλλο, καθώς όμως μάχονται όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με το εχθρικό περιβάλλον, γρήγορα θα αντιληφθούν ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν δεν είναι άλλος από το να ξεπεράσουν το μίσος που τους χωρίζει.