Breaking the waves - Trier, Lars von, 1956-; Trier, Lars von, 1956-; Watson, Emily, 1967-; Skarsgard Stellan (Zentropa entertainments ; Προοπτική [εταιρεία διανομής], 1996)
Μετά από ένα εργατικό ατύχημα, ο Ζαν επιστρέφει παράλυτος στη μικρή, θρησκόληπτη κοινότητα της Σκοτίας όπου ζει. Η γυναίκα του, που προσευχόταν να επιστρέψει ο Ζαν κοντά της, νιώθει ένοχη και ακόμη περισσότερο, όταν αυτός την πιέζει να έχει ερωτικές σχέσεις με άλλους άνδρες. Εκείνη θα υποκύψει, πιστεύοντας ότι οι πράξεις της είναι θέλημα Θεού.