Εφαρμογή ανίχνευσης μη-ομαλών καταστάσεων σε δίκτυα TCP - Κάντας, Ευάγγελος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2006)
Η εφαρμογή που αναπτύξαμε στα πλαίσια της παρούσας εργασίας ονομάζεται YASeMI (Yet Another Security Monitoring Interface) και πρόκειται για ένα εργαλείο παρακολούθησης της δικτυακής κίνησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό απειλών και γενικότερα στατιστικών ανωμαλιών στο δίκτυο. Αποτελεί ένα Σύστημα Ανίχνευσης Ανωμαλιών (Anomaly Detection System) βασισμένο σε session monitoring, με τη χρήση της τεχνολογίας Netflow. Την εφαρμογή μπορείτε να την βρείτε στο yasemi.sourceforge.net.