Chicken run - Lord, Peter, 1953-; Park, Nick (Dreamworks, 2010)
"Στη φάρμα της κακιάς κυρίας Τουήντυ, οι κότες ονειρεύονται πώς θα ήταν να ζουν ελεύθερες. Η Τζίντζερ, μια κότα θαρραλέα, σχεδιάζει να πετάξει πάνω από το συρματόπλεγμα της φάρμας. Όμως το πρόβλημα είναι ότι οι κότες δεν πετάνε. Όλες οι προσπάθειες της Τζίντζερ αποτυγχάνουν, ώσπου εμφανίζεται από τον ουρανό ο Ρόκυ. Ένας αμερικανός κόκκορας με μπουφάν πιλότου. Η Τζίντζερ με τις φίλες της, παθαίνουν σοκ όταν ο Ρόκυ τους υπόσχεται ότι θα τις μάθει να πετούν. Ο δρόμος για την ελευθερία, είναι πλέον ανοικτός. Η μήπως όχι;". - Περίληψη από τη θήκη.