L'illusionniste - Chomet, Sylvain 1963- (Audio Visual Enterprises, 2011)
"Ίσως στο Παρίσι του μεσοπολέμου η τέχνη του θαυματοποιού να μάγευε, οι εποχές αλλάζουν και μόνο οι ροκ σταρ κλέβουν πια την παράσταση. Έτσι ο άθρωπος μας που εργάζεται ως θαυμαμοποιός ξεπέφτει να ασκεί την τέχνη του σε μπαρ, καφετέριες και πάρκα. Η τύχη του όμως αλλάζει όταν σε ένα χωριό της Σκοτίας, συναντά ένα αθώο κορίτσι, την Αλίκη, που πιστεύει πως τα κόλπα του είναι αληθινά. Μαζί της πηγαίνει στο Εδιμβούργο όπου εκείνη κρατά το σπίτι και εκείνος εργάζεται σε ένα μικρό θέατρο. Γοητευμένος από τον ενθουσιασμό της την ανταμείβει με όλο και περισσότερα δώρα. Δεν μπορεί όμως να της χαλάσει το όνειρο και να της αποκαλύψει ότι η μαγεία του δεν υπάρχει". - Περίληψη από τη θήκη