Bird - Eastwood, Clint, 1930-; Eastwood, Clint, 1930-; Whitaker, Forest; Venora, Diane (Warner Home Video, 2005)
Η ζωή του πρωτοπόρου μουσικού της τζαζ, Τσάρλι Πάρκερ. Ένα υποβλητικό ψυχολογικό δράμα, που εξυμνεί το απαράμιλλο ταλέντο του θρυλικού μουσικού, αλλά παράλληλα ρίχνει μια διεισδυτική ματιά στις αυτοκαταστροφικές υπερβολές του.