Corto Maltese - Morelli, Pascal (Entertainment, 2004)
1919. Η Ασία είναι βυθισμένη στο χάος. Εντυπωσιακά τεθωρακισμένα διασχίζουν την παγωμένη τούντρα κατευθυνόμενα προς τη Μαντζουρία. Η φάλαγγα του ναυάρχου Κολτσάκ μεταφέρει ένα μεγάλο φορτίο με το χρυσό της αντεπαναστατικής κυβέρνησης. Το γεγονός φυσικά, προκαλεί το ζωηρό ενδιαφέρον πολλών τυχοδιωκτών. Σε αυτό το ανελέητο κυνήγι του θησαυρού, ο Corto Maltese συμμαχεί με τα Κόκκινα Φανάρια, μια μυστική εταιρία που στο παρελθόν του έχει σώσει τη ζωή πολλές φορές. Μαζί με τον Ρασπούτιν, φίλο και εχθρό από τα παλιά, συναντούν Κινέζικες μυστικές εταιρείες, μια γοητευτική και συνάμα διεστραμμένη Ρωσίδα Δούδισσα, έναν άνδρα που θεωρεί τον εαυτό του μετενσάρκωση του Τζέγγις Χαν, έναν αμερικανό αεροπόρο, και διάφορους στρατηγούς διχασμένους ανάμεσα στο ένδοξο παρελθόν τους και την ανησυχία για το μέλλον τους, του οποίου η έκβαση όντως δείχνει αβέβαιη.