Επεξεργασία και παροχή πολυμεσικών υπηρεσιών σε περιβάλλον cloud computing : - Φυτίλης, Ηλίας (2012)
Το Cloud computing εν έτη 2013 βρίσκεται παντού. Σε οποιοδήποτε περιοδικό τεχνολογίας, σε σχετικές ιστοσελίδες και blogs, σίγουρα γίνεται αναφορά στο cloud computing. Στην παρούσα εργασία γίνεται αναφορά στο Cloud Computing και την παροχή και των πολυμεσικών υπηρεσιών σε περιβάλλον Cloud, με σκοπό να κατανοήσουμε οσο γίνεται την έννοια και την δομή του Cloud Computing. Η αποσαφήνιση του όρου καθώς και η επεξήγηση του τρόπου λειτουργίας αποτελούν τον στόχο του πρώτου κεφαλαίου ενώ στο δεύτερο πως γίνεται χρήση της τεχνολογίας αυτής σε mobile συσκευές. Οι πάροχοι υπηρεσιών αποτελούν το θέμα του τρίτου κεφαλαίου. Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται μια παρουσίαση των εφαρμογών που τρέχουν σε περιβάλλον Cloud και τέλος στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση της υπηρεσίας Onlive, την αρχιτεκτονική της και γενικά ότι αφορά το Cloud Gaming.