Η διδακτική της πληροφορικής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση : - Σταμανίκη, Δέσποινα Αντ (Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2013)
Η ταχύτατη πρόοδος της τεχνολογίας και η χρήση των νέων τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση έχουν αναδείξει τα τελευταία χρόνια την έντονη ανάγκη διαμόρφωσης ενός κατάλληλου και αποδοτικού εκπαιδευτικού πλαισίου για την ενσωμάτωση της πληροφορικής σε όλες τις αντίστοιχες βαθμίδες. Υπό αυτό το πρίσμα, η διδασκαλία της επιστήμης της πληροφορικής αποτελεί ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, καθώς σήμερα περισσότερο από ποτέ οι εκπαιδευόμενοι καλούνται όχι μόνο να αποκτήσουν πληροφοριακό αλφαβητισμό αλλά και να είναι σε θέση να ενσωματώσουν αποτελεσματικά την τεχνολογία σε όλο το φάσμα της μετέπειτα ενήλικης ζωής τους, αντιλαμβανόμενοι παράλληλα τις συνέπειές της στην κοινωνία και το περιβάλλον, γενικότερα. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση του θεωρητικού πλαισίου που διέπει την ένταξη της επιστήμης της πληροφορικής στην εκπαίδευση, με έμφαση στη δευτεροβάθμια, καθώς και η διερεύνηση των στάσεων και απόψεων των μαθητών και των εκπαιδευτικών αυτής της εκπαιδευτικής βαθμίδας απέναντι στο μάθημα της πληροφορικής. Τα όποια συμπεράσματα εξάγονται μέσω της στατιστικής επεξεργασίας ερωτηματολογίων, όπου παρουσιάζονται προηγούμενες έρευνες, το δείγμα της έρευνας, η μεθοδολογία και τα στατιστικά ευρήματα.