Μοντέλα για την παρακολούθηση χρηματιστηριακών δεικτών : - Σαντίκου, Αννίτα (2013)
Στην παρούσα Διπλωματική Εργασίαμελετάμε την απόδοση του ευρετικού αλγορίθμου ΤΑ για το πρόβλημα παρακολούθησης των χρηματιστηριακών δεικτών. Το πρόβλημα παρακολούθησης του δείκτη συνιστάται στηνελαχιστοποίηση του σφάλματος παρακολούθησης(tracking error) μεταξύ ενός χαρτοφυλακίου και του δείκτη αναφοράς bench-?mark).Στόχος μας είναι η αναπαραγωγή ενόςσυγκεκριμένου δείκτη υπό την προπόθεσηότι ο αριθμός των μετοχών που έχουμε στο χαρτοφυλάκιο μας είναι μικρότερο από τον αριθμό των μετοχών στο δείκτη αναφοράς.