Επίδραση κλιματικών συνθηκών στον τουρισμό και ανάλυση της σχέσης τους σε διάφορα ελληνικά νησιά : - Τσακίρης, Γιώργος Β. (2013)
Το κλίμα μιας περιοχής έχει μια ισχυρή επιρροή στο τουρισμό και σε ορισμένες περιοχές αντιπροσωπεύει το φυσικό πόρο, στον οποίο στηρίζεται η τουριστική βιομηχανία. Δεδομένου ότι οι αλλαγές του κλίματος μπορούν να επηρεάσουν την τουριστική κίνηση, κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, όπου οι κατάλληλες συνθήκες κλίματος είναι ο κύριος παράγοντας για πολλούς ανθρώπους να επισκεφθούν τα νησιά αυτά.Στόχος αυτής της εργασίας είναι η ανάπτυξη ενός μεθοδολογικού πλαισίου, ως προς τη ποσοτικοποίηση της επίδρασης του κλίματος στο θερινό τουρισμό. Αρχικά, καταγράφεται η σημασία του τουρισμού στην οικονομία και τα χαρακτηριστικά του για την Ελλάδα. Στη συνέχεια, και για την επιλογή τρόπου ανάλυσης, γίνεται επισκόπηση των μεθοδολογικών προσεγγίσεων που έχουν προταθεί και εφαρμοστεί.