Zardoz - Boorman, John, 1933-; Boorman, John, 1933-; Connery, Sean (Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2002)
Η ταινία οραματίζεται ένα μελλοντικό κόσμο χωρισμένο σε δυο ξεχωριστές κοινωνίες. Το Vortex είναι ένας αυστηρά προφυλαγμένος πλούσιος κόσμος όπου κατοικούν αθάνατοι επιστήμονες και άνθρωποι του πνεύματος που αποκαλούνται Αιώνιοι. Έξω από το Vortex βρίσκεται ερημωμένος τόπος, κατεστραμμένος από τον πόλεμο και την μόλυνση. Κατοικείται από τους Βαρβάρους, πρωτόγονους, αγρίους δολοφόνους που λατρεύουν έναν τρομακτικό θεό τον Ζάρντοζ. Ένας από αυτούς όμως, ο Ζεντ μοιάζει αποφασισμένος να ζήσει με τους δικούς του όρους, οι οποίοι θα απειλήσουν την ισορροπία του κόσμου και ίσως τον καταστρέψουν.