War of the worlds - Spielberg, Steven, 1946-; Cruise, Tom, 1962- (Paramount Pictures, 2005)
Ο Ρέι Φέριερ δουλεύει σε μια αποβάθρα στο Νιου Τζέρσεϊ. Αποξενωμένος από την οικεγένειά του, χωρισμένος με τη Μέρι-Ανν, χωρίς σπουδαίες προοπτικές για κάτι καλύτερο, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ότι πιο απίστευτο, αναπάντεχο και επικίνδυνο. Εισβολείς από μακρινούς πλανήτες θα επιτεθούν στην πόλη του και θα ανατρέψουν κάθε δεδομένο της μικροαστικής του ζωής, καθώς ο μοναδικός του στόχος θα είναι, πλέον, η επιβίωση του ίδιου και των παιδιών του.