The Truman show - Weir, Peter, 1944-; Carrey, Jim, 1962- (Paramount Pictures, 2006)
Ο Truman είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος, ο οποίος γεννήθηκε σε ένα τηλεοπτικό περιβάλλον. Όλοι γνωρίζουν την εικονικότητα της ζωής του, εκτός από τον ίδιο, ο οποίος πιστεύει ότι ζει φυσιολογικά, όντας στην πραγματικότητα περιτριγυρισμένος από ηθοποιούς και κομπάρσους. Θα μπορέσει ο Truman να ξεφύγει και να ζήσει μια κανονική ζωή;