Βελτίωση της αξιοπιστίας της ομότιμης αξιολόγησης : - Ντόντη, Αικατερίνη (2012)
Η σύγχρονη εκπαιδευτική πρακτική δίνει όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα στη διαδικασία της αξιολόγησης, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον σε εναλλακτικές μεθόδους, όπως η ομότιμη και η αυτο-αξιολόγηση. Ο μαθητής τοποθετείται στο κέντρο της διδακτικής διαδικασίας κι ως βασικός στόχος ορίζεται η ανάπτυξη αναστοχαστικών μαθητών, έτοιμων να ανταπεξέλθουν στις αυστηρές απαιτήσεις ενός επαγγελματικού περιβάλλοντος. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η αναζήτηση ενός μαθηματικού μοντέλου που θα συντελέσει στη βελτίωση της αξιοπιστίας της ομότιμης αξιολόγησης. Το θεωρητικό υπόβαθρο των εναλλακτικών μεθόδων αξιολόγησης, τα μαθηματικά θεμέλια, καθώς κι η πραγματοποίηση μίας πιλοτικής έρευνας, όπου συμμετείχαν εθελοντές φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συνθέτουν το μωσαϊκό αυτής της εργασίας.