Tosca - Jacquot, Benoit 1947-; Gheorghiu, Angela; Alagna, Roberto (Odeon [Εταιρεία διανομής], 2001)
"Ο ζωγράφος Μάριο Καβαραντόσι κρύβει τον πολιτικό φυγά Αντζελότι ώστε να τον προστατέψει από τον αρχηγό της αστυνομίας, βαρόνο Σκάρπια. Η Τόσκα, η διάσημη πριμαντόνα και ζηλιάρα ερωμένη του, θεωρεί ότι ο Καβαραντόσι έχει μυστικές συναντήσεις με άλλη γυναίκα. Ο Σκάρπια, που υποψιάζεται το Μάριο, εκμεταλλεύεται τη ζήλια της Τόσκα προκειμένου να πετύχει το διπλό του στόχο: να βρει και να σκοτώσει τον Αντζελότι και να καταστρέψει τη σχέση της με το Μάριο ώστε να την κάνει δική του". - Περίληψη από τη θήκη