Στόχος είναι η μελέτη της τεχνολογίας ομότιμων δικτύων και των εφαρμογών της : - Καραγιαννίδης, Εμμανουήλ (2012)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία , αναφέρομαι στην τεχνολογία των ομότιμων δικτύων και θα παρουσιάσω όλες τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές P2P συστημάτων και θα εστιάσω στις πιο σημαντικές . Επίσης θα αναφερθούν οι σημαντικότερες εφαρμογές της τεχνολoγία peer to peer στην μεταφορά δεδομένων , στην τεχνολογία παροχής video και πως αυτή μας προσφέρει τηλεόραση μέσω του διαδικτύου , στην voip τεχνολογία και τέλος θα γίνει μία αναφορά στο επίπεδο της ασφάλειας.