Ανάλυση υπερκορεσμένων σχεδιασμών και προσομοίωση : - Μέρκατας, Χρίστος (2012)
Οι μέθοδοι επιλογής μεταβλητών χρησιμοποιούνται σε προβλήματα παλινδρόμησης για να επιλέξουν το καλύτερο υποσύνολο των επεξηγηματικών μεταβλητών για την ερμήνευση της μεταβλητής απόκρισης Υ. Στην συγκεκριμένη μεταπτυχιακή εργασία παρουσιάζεται και αναλύεται μία Μπεζιανή μέθοδος επιλογής μεταβλητών για το πολλαπλό γραμμικό μοντέλο. Έπειτα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα από τις προσομοιώσεις σε κορεσμένους και σε υπερκορεσμένους πειραματικούς σχεδιασμούς και τέλος γίνεται εφαρμογή της μεθόδου σε πραγματικά δεδομένα.