Ανάλυση υπερκορεσμένων παραγοντικών σχεδιασμών : - Νικολακάκης, Φώτης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, 2006)
Παρατίθονται τέσσερις μέθοδοι ανάλυσης υπερκορεσμένων παραγοντικών σχεδιασμών και εξετάζεται η αποτελεσματικότητα της κάθε μεθόδου μέσω πειραμάτων εξομοίωσης . Σκοπός μας είναι να δούμε κατά πόσο εκτιμά η κάθε μέθοδος τους σωστούς ενεργούς παράγοντες ή εκτιμά λανθασμένα και άλλους παράγοντες ως ενεργούς ή υποεκτιμά κάποιους ενεργούς παράγοντες και τους θεωρεί ανενεργούς.