Mein liebster Feind - Herzog, Werner, 1942-; Kinski, Klaus; Mattes, Eva, 1954-; Cardinale, Claudia, 1939- (Herzog collection, 1999)
Η θυελλώδης και απόλυτα σχιζοφρενική σχέση ανάμεσα σε έναν μεγαλομανή σκηνοθέτη και έναν ψυχωτικό ηθοποιό, αυτή είναι η ιστορία της διαβόητης συνεργασίας ανάμεσα στον Βέρνερ Χέρτσογκ και τον Κλάους Κίνσκι. Επιχειρώντας έναν ανορθόδοξο φόρο τιμής στον ερμηνευτή-φετίχ του, ο σκηνοθέτης προσπαθεί να μας μεταφέρει όλες τις μυθικές παραμέτρους αυτής της απίστευτης σχέσης σε ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ που βρίθει ανέκδοτων ιστοριών και θαυμαστών μαρτυριών. Η ταινία είναι το εκπληκτικό χρονικό της συνύπαρξης ανάμεσα σε δυο ανθρώπους οι οποίοι χρειάστηκε να αλληλομισηθούν μέχρι θανάτου για να αγγίξουν το καλλιτεχνικό τους αποκορύφωμα.