Σχεδίαση συστήματος υποστήριξης της πλοήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης για κλειστούς, εσωτερικούς και δημόσιους χώρους με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου και κωδικοποιήσεων τύπου qr codes : - Φωκάς, Ευθύμιος (2013)
Στην παρούσα διπλωματική παρουσιάζεται η προσπάθεια σχεδίασης ενός συστήματος υποστήριξης της πλοήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης. Το σύστημα βασίζεται σε κωδικοποιήσεις τύπου qr codes, οι οποίες τοποθετούνται σε κομβικά σημεία του περιβάλλοντος, και στη χρήση του κινητού τηλεφώνου των χρηστών. Η παρουσίαση συνοδεύεται από πειραματική εγκατάσταση του συστήματος στον χώρο του Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών Ελλάδος.