Μελέτη, ανάλυση και προσομοίωση επιθεμάτων σε αεροκατασκευές από σύνθετα υλικά : - Τσαλκάκης, Χρήστος (2012)
Η χρήση των επιθεμάτων σε ρηγματωμένα μεταλλικά δομικά στοιχεία αεροσκαφών έχει δείξει την αποτελεσματικότητά τους στην αποκατάσταση της δομικής τους ακεραιότητας. Εντούτοις, τα νέα αεροσκάφη αποτελούνται από σημαντικό αριθμό δομικών στοιχείων από σύνθετα υλικά και είναι σημαντικό να μελετηθεί η αποτελεσματικότητα των επιθεμάτων για την επισκευή τους. Αρχικά γίνεται μελέτη των σύνθετων υλικών και των επιθεμάτων με στόχο να ευρεθούν οι τύποι της βλάβης που καλούνται να επισκευάσουν. Στη συνέχεια γίνονται παραμετρικές αναλύσεις της μηχανικής συμπεριφοράς της επισκευής με στόχο τη βελτιστοποίηση του τύπου και μεγέθους του επιθέματος.