Σχεδίαση συστήματος ηλεκτρονικών φακέλων ασθενών : - Χριστουλάκη, Βασιλική (2012)
Η διπλωματική εργασία αφορά στη σχεδίαση συστήματος ηλεκτρονικών φακέλων ασθενών για το Ιατρείο Ενηλίκων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων. Πρόκειται για σχεδίαση συστήματος ηλεκτρονικών φακέλων για ψυχιατρικούς ασθενείς. Το Ιατρείο Ενηλίκων αποτελείται από 3 διαφορετίκα τμήματα μεταξύ των οποίων υπάρχει συνεχής αλληλεπίδραση λόγω ανταλλαγής προσωπικού και ασθενών. Η ιδιαιτερότητα του νέου συστήματος έγκειται στο γεγονός ότι οι καταγραφές σε φακέλους ψυχιατρικών ασθενών βασίζονται πολύ σε ελεύθερο κείμενο. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του οργανισμού είναι το συνεργατικό μόντέλο λειτουργίας που θα πρέπει να υποστηριχθεί από τη σχεδίαση. Σκοπός του νέου συστήματος είναι η βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του Ιατρείου Ενηλίκων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, η εξοικονόμηση χρόνου για τους χρήστες του και πόρων για τον οργανισμό, η μείωση του φόρτου εργασίας των εργαζομένων. Η σχεδίαση γίνεται με γνώμονα το σύστημα να μπορεί να αλληλεπιδράσει με συστήματα ηλεκτρονικών φακέλων άλλων οργανισμών.