Άγιον Όρος : (Ταινιοθήκη βυζαντινού πολιτισμού)
Το Όρος Άθως που βρίσκεται στη Χαλκιδική συγκεντρώνει εξαίσια μνημεία της Βυζαντινής Τέχνης και συγχρόνως είναι ένα ιερό ησυχαστήριο για τους ανθρώπους του Θεού. Στα είκοσι μοναστήρια του Όρους η ζωή κυλάει, χωρίς πολλά να έχουν αλλάξει από την εποχή του Βυζαντίου.