Ο σχεδιασμός ενός μουσικού παιχνιδιού μάθησης για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή : - Παπαδόπουλος, Καρμέλο (2012)
Η διαδικασία ανάπτυξης ενός σοβαρού παιχνιδιού μάθησης του ρυθμού της βασικής μουσικής θεωρίας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αναλύονται οι θεωρίες της μάθησης και τα κριτήρια επιλογής στρατηγικής διδασκαλίας με βάση το επιλεγμένο γνωστικό περιεχόμενο της μουσικής. Κατόπιν αναδύονται σχεδιαστικές οδηγίες για το επιλεγμένο αντικείμενο και εφαρμόζονται σε πρόταση ιδέας έργου βασισμένο στο μοντέλο διδακτικού σχεδιασμού "systems approach model for designing instruction".