Σχεδιασμός εφαρμογής φαρμακευτικής περίθαλψης για ηλικιωμένους : - Πανουσιέρη, Άρτεμις (2013)
Στις μέρες μας η αυτόνομη διαβίωση (independent living) των ηλικιωμένων στο σπίτι τους αποτελεί μια πρόκληση για τις δυτικές κοινωνίες. Η διπλωματική εργασία αυτή θα διερευνήσει τις απαιτήσεις των ατόμων της τρίτης ηλικίας με έμφαση την παρακολούθηση της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης σε συνδυασμό με τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη εφαρμογών (applications). Στη συνέχεια, θα δοθεί έμφαση στην προκαταρκτική σχεδίαση σχετικών διαδραστικών προϊόντων και συστημάτων και στην αξιολόγηση τους τόσο από ειδικούς όσο και από δυνητικούς χρήστες σε πραγματικό περιβάλλον.