Zulu - Endfield, Cy, 1914-1995; Caine, Michael (Paramount Pictures, 2002)
Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία εξιστορεί τις περιπέτειες 100 Βρεττανών στρατιωτών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με 4000 ισχυρούς πολεμιστές της φυλής των Ζουλού στη μάχη του Rorkes Drift το 1879.