Οι πόλεις των Φαραώ (Συγκλονιστικές ανακαλύψεις και αρχαίοι πολιτισμοί, 2002)
Μεταξύ του 2000 και του 1000 π.Χ. η Αίγυπτος ήταν πλέον περίφημη όχι μόνο για τις πυραμίδες της, αλλά και για τις πλούσιες πόλεις της Μέμφιδος και των Θηβών, καθώς και για τα ιερά του Καρνάκ και του Λούξορ, που βρίσκονταν στην καρδιά πραγματικών αστικών κέντρων. Ο Νέφερ, ένας γραφέας, θα μας οδηγήσει στους δρόμους και τα ελικοειδή σοκάκια αυτών των μεγαλουπόλεων του παρελθόντος και, χάρη στις εντυπωσιακές ψηφιακές αναπαραστάσεις ναών και ανακτόρων, καταστημάτων και δρόμων, θα μας αποκαλύψει την έντονη αλλά και κοπιαστική ζωή αυτού του λαού, που η ιστορία του διήρκεσε πολλές χιλιετίες