In the heat of the night - Jewison, Norman, 1926-; Poitier, Sidney; Steiger, Rod, 1925-2002 (MGM Home Entertainment : Odeon [Εταιρεία διανομής], 2003)
Σε μια μικρή πόλη του αμερικανικού νότου, ένα έγκλημα έχει διαπραχθεί. Όταν ο Βέρτζιλ Τιμπς, ένας καλοντυμένος μαύρος από το Βορρά φτάνει στην περιοχή, ο σερίφης Μπιλ Γκιλέσπι, λόγω των φυλετικών του προκαταλήψεων, τον συλλαμβάνει ως βασικό ύποπτο. Ο Βέρτζιλ όμως του αποκαλύπτει ότι είναι αστυνομικός από τη Φιλαδέλφεια και προσφέρεται να τον βοηθήσει στις έρευνές του. Οι δύο άντρες θα πρέπει να ξεπεράσουν τις απόψεις που τους επέβαλε η κοινωνία τους να έχει ο ένας για τον άλλο ώστε να λύσουν το μυστήριο.