Cogunluk - Yuce, Seren (Yeni Sinemacilik, Odeon [Εταιρεία διανομής], 2010)
"Ο Μερτκάν, 21 ετών, ζει στην Κωνσταντινούπολη. Η ζωή του είναι σταθερή και προβλέψιμη, αλλά δεν τον γεμίζει. Μένει στο σπίτι των γονιών του, και διασκεδάζει με τους κολλητούς του σε εμπορικά κέντρα και ντισκοτέκ. Όταν γνωρίζει την Γκιλ, Κούρδη από την Ανατολική Τουρκία, ο άχαρος Μερτκάν αρχίζει να αποκτά λίγη αυτοπεποίθηση και μοιάζει να μπορεί να αντιταχθεί στους καταπιεστικούς γονείς του. Ο πατέρας του, όμως αρνείται κάθε σχέση με τους ανθρώπους αυτούς που θέλουν να διχάσουν τη χώρα. Θα είναι άραγε ο Μερτκάν αρκετά δυνατός ώστε να μη γίνει το είδος του ανθρώπου που ο πατέρας του θέλει να τον κάνει;". - Περίληψη από τη θήκη