We need to talk about Kevin - Ramsay, Lynne, 1969-; Swinton, Tilda; Reilly, John C., 1965-; Miller, Ezra (Audio Visual Enterprises, 2012)
Η Ίβα, στην πραγματικότητα, δεν ήθελε ποτέ να γίνει μητέρα και σίγουρα δεν ήθελε να γίνει η μητέρα του Κέβιν, ενός ψυχρού και ακοινώνητου αγοριού που, λίγες μέρες πριν κλείσει τα 16, σκότωσε συνολικά 7 συμμαθητές του, την υπάλληλο της σχολικής καντίνας και την πιο δημοφιλή δασκάλα του σχολείου του. Δύο χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα, η Ίβα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ενοχές και τις ευθύνες της για τη συμπεριφορά του γιου της, αναλύοντας τη σχέση τους από τα πρώτα χρόνια της ζωής του και προσπαθώντας μέσα από μία αφοπλιστικά ειλικρινή εξομολόγηση να καταλάβει... πώς το παιδί της έγινε δολοφόνος.