Citizen Kane - Welles, Orson, 1915-1985; Welles, Orson, 1915-1985 (Audio Visual Enterprises, 2003)
Ο Τσαρλς Φόστερ Κέιν πεθαίνει, σε ηλικία 76 ετών, στον τεράστιο πύργο του, Ξαναντού. Η τελευταία του λέξη είναι ροδανθός... Στην αίθουσα προβολής ενός πρακτορείου ειδήσεων, μια ομάδα δημοσιογράφων παρατηρεί πως η δημόσια ζωή του Κέιν, που χαρακτηρίζεται από άφθονο πλούτο και έντονα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα, δεν δίνει απάντηση στον αινιγματικό ροδανθό! Ο δημοσιογράφος Τόμσον όμως, αποφασίζει να βρει τη λύση του μυστηρίου, ερευνώντας την παιδική ζωή του Κέιν και παίρνοντας συνέντευξη από τέσσερα σημαντικά για εκείνον, πρόσωπα. Όλοι τους είναι πρόθυμοι να μιλήσουν αλλά κανείς δεν μπορεί να του δώσει την εξήγηση που αναζητά. Η απάντηση δίνεται αναπάντεχα, στο τέλος... Όταν τα προσωπικά αντικείμενα του Κέιν απομακρύνονται από το Ξαναντού, ένας εργάτης πετάει ένα παλαιό έλκυθρο στη φωτιά, πάνω στο οποίο αναγράφεται η λέξη ροδανθός.