Le Havre - Kaurismäki, Aki, 1957-; Kaurismäki, Aki, 1957-; Wilms, André; Outinen, Kati, 1961-; Darroussin, Jean-Pierre; Miguel, Blondin; Salo, Elina, 1936-; Didi, Evelyne; Nguyen, Quoc Dung (Actor); Monnié, François; Étaix, Pierre, 1928-2016; Little Bob, 1945-; et al. (Feelgood Entertainment [Εταιρεία διανομής], 2011)
Ο Μαρσέλ Μαρξ, είναι ένας μποέμ τύπος που κάποτε φιλοδοξούσε να πιάσει την καλή ως συγγραφέας στο Παρίσι. Πλέον όμως έχει αυτοεξοριστεί στη Χάβρη, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Γαλλίας. Εκεί, μοιράζει την καθημερινότητά του ανάμεσα στο ταπεινό επάγγελμα του λούστρου, που πλέον εξασκεί, τις επισκέψεις στο αγαπημένο του μπαρ και την φροντίδα της βαριάς άρρωστης συζύγου του Αρλέτι. Η τύχη θα τον φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με έναν ανήλικο αφρικανό μετανάστη. Τώρα, ο ταλαιπωρημένος Μαρσέλ, καλείται να αναζητήσει και τα τελευταία αποθέματα ανθρωπιάς που του έχουν απομείνει για να τον φροντίσει όσο καλύτερα μπορεί.