We were soldiers - Wallace, Randall, 1949-; Wallace, Randall, 1949-; Gibson, Mel (Motion Picture Production GmbH & Co, 2001)
Παγιδευμένος με 400 άντρες στη μέση της ζούγκλας του Βιετνάμ, ο στρατηγός Χαλ Μουρ περικυκλώνεται από 2000 Βιετκόνγκ. Η απειρία και το νεαρό της ηλικίας των στρατιωτών δεν θα τους εμποδίσουν να δείξουν απύθμενο κουράγιο και να λάβουν μέρος σε μια ανήλεη μάχη 100 ωρών και πλέον. Η θηριωδία και η αιματοχυσία θα προκαλέσουν συναισθηματικό κλονισμό, αισθήματα αλτρουισμού αλλά και εκρήξεις αμφισβήτησης για την αναγκαιότητα του πολέμου ακόμα και στον σκληροτράχηλο Μουρ.