Απόφαση των γονέων που αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών τους : - Παναγιωτοπούλου, Μαρία (2012)
Η απόφαση αποχής ορισμένων γονέων από τα εμβόλια φαίνεται να αντικατοπτρίζει μία τάση που αποκτά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, την ίδια στιγμή που για την πλειοψηφία των γονέων ο εμβολιασμός των παιδιών τους θεωρείται όχι μόνο επιβεβλημένος για την ευμάρειά τους, αλλά και υποχρεωτικός. Στην παρούσα έρευνα μελετάται η επιχειρηματολογία και οι απόψεις δεκατριών γονέων που αποφάσισαν είτε να διακόψουν τον εμβολιασμό, είτε να μην κάνουν εξ'αρχής κανένα εμβόλιο. Τα ευρήματα αντιπαρατίθενται με τις αντίστοιχες απαντήσεις δέκα γονέων που ακολούθησαν με τυπικότητα το εμβολιαστικό πρόγραμμα.