The birth of a nation - Griffith, D. W. (David Wark), 1875-1948; Griffith, D. W. (David Wark), 1875-1948; Gish, Lillian, 1893-1993 (Connoisseur Video, 1994)
Η ιστορία του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, της χειραφέτησης των σκλάβων, της δολοφονίας του Αβραάμ Λίνκολν και της ανόδου της Κου Κλουξ Κλαν μέσα από τα μάτια δύο αντίθετων σε απόψεις οικογενειών