Αίγυπτος - Birch, Miriam; Brock, Norris (National Geographic Video, 1982)
Με αφετηρία τον ποταμό Νείλο ξεκινάει μια εξερεύνηση στους μεγάλους πολιτισμούς που δημιούργησαν και κατασκεύασαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι. Εξερευνά τους μεγάλους ναούς του Λούξορ και το Καρνάκ καθώς και την Χώρα των Νεκρών.