El Greco - Σμαραγδής, Γιάννης, 1946-; Ashdon, Nick; Botto, Juan Diego; Λαζόπουλος, Λάκης; Marull, Laia, 1973-; Μουστάκας, Σωτήρης; Ματσούκα, Δήμητρα (Audio Visual Enterprises, 2008)
Η επική ιστορία του ασυμβίβαστου καλλιτέχνη και υπερασπιστή της ελευθερίας, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστού στον κόσμο ως El Greco. Τοποθετημένη στον 16 αιώνα, η αναζήτηση του El Greco για ελευθερία και αγάπη εκτυλίσσεται από τις αυλές της Κρήτης και της Βενετίας μέχρι το Τολέδο στην Ισπανία. Εδώ, έρχεται αντιμέτωπος με τον μεγαλύτερο εχθρό του, την Ιερά Εξέταση. Χωρίς ποτέ να υποχωρήσει στη μάχη με την άρχουσα τάξη της εποχής του, η ιστορία του El Greco συνδυάζει ασυνήθιστο ηρωισμό, αγάπη, προδοσία, αλλά και τη δύναμη ενός άντρα και της δημιουργικής του συνείδησης να ξεπεράσει την άγνοια και τη βαρβαρότητα.