Σχεδίαση περιστρεφόμενης βάσης χαμηλού ύψους για τη στήριξη φωτοβολταϊκών πλαισίων : - Μπάτζιος, Παναγιώτης (2012)
Με την ανάπτυξη και διάδοση των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα αναπτύχθηκαν ταυτόχρονα και περιστρεφόμενα συστήματα βάσεων για τη βελτίωση της γωνίας πρόσπτωσης της ηλιακής ακτινοβολίας με στόχο την αύξηση της παραγωγής της ενέργειας χωρίς αύξηση της ισχύος. Στην Ελλάδα όμως πολεοδομικοί περιορισμοί καθιστούν δυσκολότερη τη διαδικασία αδειοδότησης σε περιπτώσης που το συνολικό ύψος των εγκαταστάσεων υπερβαίνει τα 2,5μ. Τα περισσότερα συστήματα περιστρεφόμενων βάσεων που έχουν αναπτυχθεί σήμερα δεν ανταποκρίνονται στον παραπάνω νομοθετικό περιορισμό. Το αντικείμενο της εργασίας αυτής είναι η μελέτη και σχεδίαση περιστρεφόμενων βάσεων συμβατών με τον περιορισμό ύψους που τίθεται από την ελληνική νομοθεσία.