Σχεδίαση εσωτερικών χώρων εμπορικών καταστημάτων : - Σαββόπουλος, Θωμάς (2012)
Το εμπορικό κατάστημα μιας εταιρίας αποτελεί σημαντικό μέσω προσέλκυσης των καταναλωτών. Η σχεδίασης πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ακολουθεί την εικόνα και τις αξίες της μάρκας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την εγκαθίδρυση μιας μάρκας που θα ακολουθεί μια ενιαία παρουσία στον χώρο της αγοράς και θα έχει σαν στόχο το "δέσιμο" του καταναλωτή με τη μάρκα αυτήν. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προσεγγιστεί διεπιστημονικά η σχεδίαση του εμπορικού καταστήματος μέσα από τη σχεδίαση εσωτερικών χώρων, την εταιρική ταυτότητα/μάρκετινγκ και τέλος από την ψυχολογία καταναλωτή. Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη και η κατανόηση των παραγόντων που εμπλέκονται στη σχεδίαση εσωτερικού χώρου των εμπορικών καταστημάτων εμπλουτίζοντας τις υπάρχουσες μεθοδολογίες σχεδιασμού. Το εμπλουτισμένο μεθοδολογικό εργαλείο που θα προταθεί θα συνθέτει στοιχεία των υπαρχουσών μεθοδολογιών και σε συνδυασμό με την εισαγωγή παραγόντων που επηρεάζουν τη διάθεση και την ενίσχυση της μάρκας στον καταναλωτή θα αποτελέσει εφόδιο του σχεδιαστή για πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των έργων που αναλαμβάνει.