Συγκριτική αξιολόγηση ευχρηστίας δικτυακών τόπων : - Δρακούλης, Γεώργιος Σ. (2012)
Η συγκριτική αξιολόγηση ευχρηστίας αφορά στη χρήση περισσότερων από μίας μεθόδων αξιολόγησης της ευχρηστίας σε ένα συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Στη συγκεκριμένη εργασία αντικείμενα αξιολόγησης αποτελούν δύο δικτυακοί τόποι εταιρειών από τον χώρο των μηχανών συσκευασίας τροφίμων. Οι διαδικτυακοί τόποι αυτοί επιλέχθηκαν γιατί έχουν πολύ εξειδικευμένο περιεχόμενο και ταυτόχρονα απευθύνονται σε χρήστες από όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να αξιολογηθούν από τον καθένα και με οποιαδήποτε μέθοδο. Για την αξιολόγηση των δύο αυτών διαδικτυακών περιβαλλόντων θα καταφύγουμε σε απομακρυσμένες δοκιμές χρηστών όπου οι συμμετέχοντες είναι πραγματικοί χρήστες των διαδικτυακών τόπων και στην εφαρμογή της ευρετικής αξιολόγησης από ειδικούς του χώρου της αξιολόγησης ευχρηστίας. Με τις δοκιμές χρήστη είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε ένα σύνολο προβλημάτων ευχρηστίας το οποίο αντιπαραβάλουμε με τα αποτελέσματά μας από την ευρετική αξιολόγηση, εξάγοντας έτσι χρήσιμα συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα των δύο μεθόδων αλλά και για τη βελτιστοποίηση του επιπέδου ευχρηστίας των δύο διαδικτυακών περιβαλλόντων μέσα από τη διόρθωση κρίσιμων λαθών ευχρηστίας.