Σχεδίαση παιχνιδιού για ανάδειξη ατομικών ικανοτήτων στο σχολικό περιβάλλον : - Χατζηαντωνίου, Έλλη (2012)
Οι μαθητές διαθέτουν μια ποικιλία ικανοτήτων (νοητικές, κοινωνικές, συναισθηματικές κτλ), οι οποίες έχουν αναπτυχθεί σε διαφορετικό βαθμό στο καθένα. Το παραδοσιακό σχολείο χρησιμοποιεί και αξιολογεί μόνο ένα μικρό μέρος από αυτές. Κατά συνέπεια, πολλοί - ικανοί κατά τα άλλα - μαθητές, που δεν προσεγγίζονται κατάλληλα από το εκπαιδευτικό σύστημα, να παρουσιάζουν χαμηλή σχολική επίδοση, που οδηγεί σε πολλά άλλα προσωπικά αλλά και κοινωνικά προβλήματα. Με βάση το παραπάνω πρόβλημα, και αφού μελετηθούν τα πεδία της νοημοσύνης και τη μάθησης και θεμελιωθούν οι έννοιες της διαφορετικότητας και του αδύναμου μαθητή, θα προταθούν σχεδιαστικές λύσεις, για ένα παιχνίδι, που θα βοηθάει τα παιδιά να συνειδητοποιούν τις προσωπικές τους ικανότητες αλλά και αυτές των συμμαθητών τους. Επιλέχθηκε το παιχνίδι ως διαδικασία, λόγω του ότι παίζοντας αναδύεται η βαθύτερη προσωπικότητα του ατόμου. Ο απώτερος στόχος είναι να μπορούν έπειτα, να αξιοποιούν κατάλληλα τα δυνατά τους σημεία και να προσπαθούν να βελτιώσουν ή να χρησιμοποιήσουν με εναλλακτικό τρόπο, τα αδύναμα σημεία τους.